ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

A jelen ÁSZF tartalmazza az Interkönyv adatbázis (https://edu.interkonyv.hu) használatának feltételeit, érvényes 2022. december 1-től visszavonásig.

 

A SZOLGÁLTATÓ

1. Az Interkönyv online könyvtárat a Typotex Kiadó üzemelteti (továbbiakban: „Szolgáltató").

2. A Szolgáltató cégneve: Typotex Elektronikus Kiadó Kft. A Szolgáltató rövidített neve: Typotex Kft.

3. A Szolgáltató székhelye és postacíme: 1024 Budapest, Fillér utca 9-11.

4. Szolgáltató cégjegyzékszáma: 01-09-064077

5. Szolgáltató adószáma: 10274497-2-41

6. Szolgáltató bankszámlaszáma: K&H Bank HU 15 10403181 31817307 00000000

7. Ügyfélszolgálat/Áruház adatai: Typotex Kft. 1024 Budapest, Fillér utca 9-11, +36-1-315-0256, edu@interkonyv.hu, https://edu.interkonyv.hu

 

AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELFOGADÁSA

8. A regisztráció,, illetve a használat során a felhasználó köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit az Interkönyv adatbázis használatához. Ezt az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával teheti meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Szolgáltató és az Interkönyv adatbázis felhasználója között.

9. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe az Interkönyv adatbázis szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

 

A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

10. Az adatbázis igénybevétele a https://edu.interkonyv.hu oldalon kizárólag elektronikus úton lehetséges. A Typotex Kft. csak az EISZ konzorcium keretében vagy más módon előfizető intézmények számára nyújt szolgáltatást. A felhasználó hozzáférése két módon lehetséges: azonosítás előre regisztrált IP-címek alapján, ill. azonosítás az előfizető intézményekhez tartozó eduID segítségével.

Az Interkönyv adatbázishoz hozzáférő felhasználók nem jogosultak azonosítójukat harmadik személlyel megosztani, azt kötelesek titokban tartani. Amennyiben az azonosító harmadik személy tudomására jut, a felhasználó köteles annak megváltoztatásról intézkedni. Felhasználók a könyvenként engedélyezett oldalak nyomtatásán felül nem jogosultak a művek egyéb részeit nyomtatni, számítógépükön elmenteni, azt harmadik fél számára továbbadni.

11. Szolgáltató rendszere a Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a Vevő által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

12. Amennyiben az Interkönyv adatbázis működésével kapcsolatban észrevétele, problémája lenne, forduljon az ügyfélszolgálat munkatársaihoz az edu@interkonyv.hu címen, illetve a +36-1-3150256-os telefonszámon (hétfőtől-csütörtökig 09:00-16:00 között, illetve a honlapon jelzett időpontban).