Az edu.interkonyv.hu az előfizető intézmények részére szabadon hozzáférhető online felsőoktatási adatbázis.

Az adatbázis mobil verziójában az extra funkciók (jegyzetelés, nyomtatás) nem elérhetők.

Az oldalon már csaknem 800 könyv és jegyzet érhető el online pdf formátumban természettudomány, társadalomtudomány és műszaki tudomány kategóriákban, az elérhető művek száma évről évre nő. Az adatbázisban található művek adatlapja és a teljes szövegű keresés bejelentkezés nélkül is elérhető. 

  • Az eduID-val történő belépés után korlátlanul használhatja az oldalt bárhol, akár otthon, utazás közben, külföldön, wifi vagy mobilnet segítségével. Amennyiben van eduID-ja, elsősorban ezt a használati módot ajánljuk.

  • IP-cím alapú hozzáférésnél az előfizető intézmények területén bárhol, a megfelelő IP-tartományú gépekről korlátlanul használhatja az adatbázist. Az extra funkciók mobil verzióban nem elérhetők. Az oldal megtekintése VPN használatával is engedélyezett, kérjük, erről a lehetőségről érdeklődjön intézményénél.

A használathoz jelentkezzen be eduID-jával (Neptun-kód), vagy IP-cím alapú azonosítás után regisztráljon/lépjen be! Az oldalon szereplő művek ezután szabadon olvashatók online pdf formátumban az előfizető intézmények hallgatói, oktatói vagy olvasói számára, az  ikonra kattintva. Az oldalon található pdf fájlok megjelenítése a következő minimum rendszerkövetelményekre van optimalizálva: Windows 10 és Acrobat Reader 20.0, Mac OS X: minimum v10.15 és Acrobat Reader 20.0. Ennek hiányában a tökéletes megjelenítést és használatot nem tudjuk garantálni.

Az adatlapon a cím alatt, a Hivatkozások menüpontban található hivatkozáskezelők segítik könyveink tudományos anyagokban való ídézését.

Az egyéb extra funkciók a megnyitott pdf fájlban érhetők el a pdf-olvasó felső sávjában: 

- bélyegképek az oldalakról (bal felső sarok): 

- kattintható tartalomjegyzék (bal felső sarok): 

- a jegyzetelés funkció mobil verzióban nem érhető el.

Érdeklődjön intézményénél, elérhető-e adatbázisunk az ön számára!

Amennyiben egyetlen előfizető intézménynek sem hallgatója, oktatója vagy dolgozója, teljes e-könyveinket a www.interkonyv.hu oldalon vásárolhatja meg, illetve töltheti le.

Ügyfélszolgálat

A honlappal kapcsolatos kérdéseket, javaslatokat, megjegyzéseket az edu@interkonyv.hu e-mail címen vagy a (1) 315-0256 telefonszámon várjuk.

* Előfordulhat, hogy a keresés az automatikus szövegfelismeréssel készített e-könyvek esetében nem tökéletes, illetve a tördelőprogramok eltérő karakterkódolása miatt az ékezetes betűt tartalmazó szavakban keresési pontatlanságok adódhatnak.