Az edu.interkonyv.hu az előfizető intézmények részére szabadon hozzáférhető online felsőoktatási adatbázis.

Az oldalon már csaknem 800 könyv és jegyzet érhető el online pdf formátumban természettudomány, társadalomtudomány és műszaki tudomány kategóriákban, az elérhető művek száma évről évre nő. Az adatbázisban található művek adatlapja és a teljes szövegű keresés bejelentkezés nélkül is elérhető. A szolgáltatás keretében bejelentkezés után elérhetők extra funkciók is: könyvjelzőzés, jegyzetelés, letöltési és nyomtatási lehetőség.

  • Az eduID-val történő belépés után korlátlanul használhatja az oldalt bárhol, akár otthon, utazás közben, külföldön, wifi vagy mobilnet segítségével. Amennyiben van eduID-ja, elsősorban ezt a használati módot ajánljuk.

  • IP-cím alapú hozzáférésnél az előfizető intézmények területén bárhol, a megfelelő IP-tartományú gépekről korlátlanul használhatja az adatbázist. Az extra funkciók eléréséhez mindenképp szükséges a regisztráció (egyedi azonosítás), a későbbiek folyamán pedig a belépés, hogy hozzáférjen személyes profiljához, és elérhetővé váljanak a kiegészítő lehetőségek. Az oldal megtekintése VPN használatával is engedélyezett, kérjük, erről a lehetőségről érdeklődjön intézményénél.

A használathoz jelentkezzen be eduID-jával (Neptun-kód), vagy IP-cím alapú azonosítás után regisztráljon/lépjen be! Az oldalon szereplő művek ezután szabadon olvashatók online pdf formátumban az előfizető intézmények hallgatói, oktatói vagy olvasói számára, az  ikonra kattintva. Az oldalon található pdf fájlok megjelenítése a következő minimum rendszerkövetelményekre van optimalizálva: Windows 10 és Acrobat Reader 20.0, Mac OS X: minimum v10.15 és Acrobat Reader 20.0. Ennek hiányában a tökéletes megjelenítést és használatot nem tudjuk garantálni.

Belépés után elérhető a Nyomtatás funkció is. Jelenleg a könyvek maximum 25%-a nyomtatható/tölthető le. A nyomtatási űrlap a könyvek adatlapján, a megtekinthető fájlok felsorolása után érhető el. A nyomtató ikon  segítségével teljes fejezetek nyomtatására/letöltésére is lehetőség van, amennyiben ezek hossza nem haladja meg a könyv hosszának 25%-át. Egyedi nyomtatási tartomány megadásához kérjük, használja a nyomtatási űrlapot a könyv adatlapjának alján (Letöltendő/nyomtatandó oldalak).

Az adatlapon a cím alatt, a Hivatkozások menüpontban található hivatkozáskezelők segítik könyveink tudományos anyagokban való ídézését.

Az egyéb extra funkciók a megnyitott pdf fájlban érhetők el a pdf-olvasó felső sávjában: 

- bélyegképek az oldalakról (bal felső sarok): 

- kattintható tartalomjegyzék (bal felső sarok): 

- létrehozott könyvjelzők, jegyzetek megtekintése:  

- új könyvjelzők/jegyzetek létrehozása (bal felső sarok jobb oldalt):  

A mobil verzióban a pdf megjelenítő korlátozott funkciókkal érhető el.

Érdeklődjön intézményénél, elérhető-e adatbázisunk az ön számára!

Amennyiben egyetlen előfizető intézménynek sem hallgatója, oktatója vagy dolgozója, teljes e-könyveinket a www.interkonyv.hu oldalon vásárolhatja meg, illetve töltheti le.

Ügyfélszolgálat

A honlappal kapcsolatos kérdéseket, javaslatokat, megjegyzéseket az info@interkonyv.hu e-mail címen vagy a (1) 315-0256 telefonszámon várjuk.

* Előfordulhat, hogy a keresés az automatikus szövegfelismeréssel készített e-könyvek esetében nem tökéletes, illetve a tördelőprogramok eltérő karakterkódolása miatt az ékezetes betűt tartalmazó szavakban keresési pontatlanságok adódhatnak.