Ilja Nyikolajevics Bronstejn - Gerhardt Musiol - Heiner Mühlig - K. A. Szemengyajev

Matematikai kézikönyv

Bronstein Matematikai kézikönyvét az utóbbi évtizedekben nemzedékek használták Magyarországon. Legutóbbi (7.) kiadása 2000-ben jelent meg kiadónknál.

A könyv hosszú időn át tartó népszerűsége azzal indokolható, hogy a matematika egészét átfogó munka, mely áttekintésre, ugyanakkor pontos fogalomalkotásra törekszik anélkül, hogy beleveszne a részletekbe. Emiatt jól használható a gyakorlatban.

A Harri Deutsch kiadónál a mű több kiadásban is megjelent németül, a legutóbbi, 1998-as a jelenlegi fordítás alapja. A németek a feldolgozás elvét és a szerkezetet megtartva jelentősen átdolgozva és új fejezetekkel bővítve modernizálták a művet. Az új német kiadásról elmondható, hogy naprakész, foglalkozik pl. adatvédelemmel, pénzügyi matematikával, a számítógépek használatával, sőt olyan igen komoly szoftverek leírásával, mint pl. a Mathematica vagy a Mapple


Ilja Nyikolajevics Bronstejn - Gerhardt Musiol - Heiner Mühlig - K. A. Szemengyajev: Matematikai kézikönyv című e-könyve elérhető az Interkönyv oldalán a következő formátumokban: pdf.

Ajánlott könyvek